Menu

Treenaamisesta hyvää oloa elämään

Moni tavoittelee nykypäivänä hyvää oloa ja niinpä omaan hyvinvointiin halutaan panostaa. Ihmisiä on monenlaisia. Joku nauttii siitä, kun saa järjestää hyvät juhlat ja pukea kigurumi-asut päällensä. Samoin voidaan ajatella, että kuntosalilla treenaaminen on inhottavaa, mutta useat kuitenkin saavat salitreenaamisesta lisävirtaa arkeensa ja niinpä se vahvistaa omaa hyvinvointia. Jos on aikonut aloittaa saliharrastuksen tai aihe muuten vain kiinnostaa, niin ota tästä artikkelista parhaat vinkit haltuun. Kerromme, miten kuntosalilla treenaamisessa pääsee alkuun ja mitä salilla kannattaa tehdä.

Miten kannattaa treenata?

Kun lähtee salille, ei tietystikään kannata laittaa kaikista suurimpia painoja laitteisiin ja tankoihin. Siinä vain rikkoo kroppansa ja treenaaminen voi tyssätä saman tien. Kannattaa ensin miettiä, mitä tavoittelee treenaamisella. Monille riittää se, että saliharjoittelu on mieltä virkistävä kokemus. Silloin ei ole tarvetta treenata mahdollisimman suurilla painoilla, vaan voi keskittyä enemmän aerobiseen harjoitteluun.

Kun alkaa treenaamaan salilla, voi tehdä koko kehon lihaksiin vaikuttavia liikkeitä. Ei kannata treenata vain paria lihasryhmää, vaan koko kehon liikkeitä. Jos ei tiedä mistä aloittaa, voi ottaa ohjelmaansa muutaman massaliikkeen, joilla pääsee hyvin alkuun. Näitä ovat yleensä kyykky, maastaveto ja penkkipunnerrus. Näissä liikkeissä tulee käytyä lähes kaikki kropan lihasryhmät ja voit lisäksi ottaa muutamia liikkeitä ohjelmaasi. Jos haluat pitää kuntoa ylläsi, niin voit alku- tai loppulämmittelynä polkea kuntopyörää tai juosta juoksumatolla. Useimmilla saleilla on myös cross-trainereita, joilla voi lämmitellä kätevästi sekä ylä- että alakropan lihakset samalla kertaa.

Muutoinkin kannattaa kuunnella omaa kehoaan, kun aloittaa kuntosalilla treenaamisen. Ei kannata heti alkuun vääntää hampaat irvessä, sillä silloin treenaaminen ei välttämättä ole enää mukavaa ja vaarana on, että rikot itsesi. Harjoituksia kannattaa myös alkuun tehdä tarpeeksi pienillä painoilla, jotta oppii varmasti oikeat suoritustekniikat. Kun tekniikka on hyvin hallussa, voi alkaa lisätä painoja pikku hiljaa. Näin saat kehitystä aikaiseksi ja pian huomaatkin jo, että voit tehdä toistoja suuremmilla painoilla.