Menu

Jännittäviä mutta kohtuuhintaisia elämyksiä

Kukapa ei kaipaisi vaihtelua tasapaksuun arkeen etenkin keskellä pimeintä talvea. Kesään on vielä pitkä aika ja kylmässä sekä synkässä säässä ei huvita paljoa lähteä mihinkään kodin ulkopuolelle. Talvi voi helposti vähentää jaksamista muuten terveiltä ihmisiltä. Jännitys voi kuitenkin tuoda paljon kaivattua vaihtelua yksitoikkoiseen olemiseen, eikä uusien adrenaliinikokemusten tarvitse olla erityisen kalliita. Alle satasellakin pääsee testaamaan monia uusia lajeja ja keräämään kokemuksia. Luettelemme artikkelissa muutamia jännittäviä kokemuksia, joiden kautta saa jännitystä arkeen ilman suurta rasitusta lompakolle.

Adrenaliinia ampumaradalta

Eri puolilla Suomea sijaitsee useita eri ampuma- ja ajoratoja, joissa voi ampua erilaisilla aseilla tai ajaa ajoneuvoilla. Kaikki lueteltavat jännittävät kokemukset on mahdollista päästä testaamaan alle sadalla eurolla per kerta ja monesti useamman henkilön liittyessä, on mahdollista saada pieni alennus yhteishintaan. Rahan tarvetta voi myös tarvittaessa paikata Sambla OY sivuston kautta tilapäiseen tarpeeseen.

Suuremmissa kaupungeissa on usein ampumaratoja, joissa pääsee kokeilemaan ampumista turvallisesti ja hallitusti. Ampuminen on jännittävä laji, jossa joutuu koetukselle oma tähtäämis- ja keskittymiskyky. Ampumiseen liittyy aina koulutusosio, jossa käydään läpi aseen turvallinen peruskäyttö. Hintaan sisältyy myös suojavarusteet, asevuokra, ratamaksu, taulu sekä patruunat. Vaatimuksena on täysi-ikäisyys, vaikka joillekin radoille yli 15-vuotias pääsee huoltajan ollessa mukana. Ampumaradalla käynti voi antaa aivan toisenlaisen näkökannan aseisiin, joihin monen ihmisen käsitys nojaa vain elokuvien ja videopelien epärealistiseen kuvaan. Halvimmillaan ampumaradalle pääsee reilusti alle satasella, ja alimmillaan vain kuudenkympin maksulla

.

Ampumateemaa noudattavia jännittäviä kokemuksia löytyy lukuisia muitakin. Esimerkiksi erilaisia laserammuskelu tyylisiä leikkimielisiä otteluita järjestetään sekä sisä- että ulkotiloissa. Lisäksi värikuula-ammuskelua, eli paintball otteluita järjestetään etenkin kesällä ja molempiin lajeihin voi päästä tutustumaan alle sadalla eurolla. Fyysisyyttä sekä klassisempaa versiota ammunnasta pääsee myös harjoittamaan kohtuulliseen hintaan, sillä jousiammuntaa järjestetään laajalti ympäri Suomen. Lajia voi paikoin päästä kokeilemaan ilmaiseksikin, mikäli esimerkiksi jousiammuntaseura järjestää tutustumistapahtumia.

Vauhdikkaita ajokisoja

Toinen vauhdikas vaihtoehto adrenaliiniryöpylle ovat erilaiset ajokokemukset. Ratin taakse pääsemisestä ei myöskään tarvitse pulittaa paljoa, sillä alle sadalla eurolla löytyy jo monia erilaisia kokemuksia. Esimerkiksi erilaisia karting ajoja järjestetään laajalti eri puolilla Suomea, ja niiden hinnat voivat pyöriä alimmillaan vain parinkympin tienoilla. Myös suurempiin crosskart ajoneuvoihin pääsee tutustumaan halvalla, ja niissä riittääkin reilusti enemmän hevosvoimia pieniin kartteihin verrattuna.

Vauhdin ystävien ei suinkaan tarvitse tyytyä karting-ajoneuvoihin, vaan myös järeämpien ajoneuvojen kyytiin pääsee alle sadalla eurolla. Suomessa on monia ratoja, joissa voi päästä kokeilemaan esimerkiksi legendaarisella Lada-autolla. Myös hulppeiden Ferrari ja Lamborghini autojen kyytiin pääsee alle satasella, vaikkakin kyyditettäväksi. Eläinten ystäville löytyy myös vauhdikasta ajoa, sillä esimerkiksi kyyti ravihevosen kärryillä on mahdollista päästä kokemaan kohtuuhintaan. Autonomistajat pääset myös luvalla huristelemaan erilaisilla harjoitusradoilla omilla autoillaan. Niissä voi tutustua omiin kuskintaitoihin ja ajoneuvonsa tehokkuuteen haastavammissa oloissa esimerkiksi kaarre- ja kitkaradoilla Suomen Liikenteen Turvallisuusviraston hyväksymissä oloissa.

Tanssista uusia elämyksiä

Vähän kevyempiä, mutta silti jännittäviä kokemuksia voi löytää myös tanssin parista. Esimerkiksi twerk- tai tankotanssiin pääsee tutustumaan jo alle parilla kympillä. Lisäksi pareille on monia eri kokemuksia, joiden kautta voi yhdessä tutustua esimerkiksi salsatanssiin. Synkkäänkin talveen voi löytää monia jännittäviä kokemuksia – suhteellisen halpaan hintaan!