Menu

Elämän pieniä iloja – hymyistä keittiön mattoihin

Kun osaat iloita elämän pienistä iloista, saat iloita tavallista useammin! Tämä periaate tuntuu helpolta ja yksinkertaiselta, mutta ei ole aina ihan helppo toteuttaa. Kun periaatteen kuitenkin sisäistää, tulee elämästä kertaheitolla entistä antoisampaa ja iloisempaa. Löydät tästä artikkelista sellaisia elämän pieniä iloja, joiden toteuttaminen on helppoa, mutta jotka kirkastavat päivän!

Ilahduta hymyllä tai kehuilla

Aina elämän pienet ilot eivät suinkaan ole materialistisia eikä niiden välttämättä tarvitse maksaa yhtään mitään. Itse asiassa usein juuri niitä elämän parhaita pieniä iloja voivat olla aineettomat asiat, kuten ystävällinen hymy, toisen kehuminen tai ihan vain ajan antaminen toiselle. Kun hymyilet toiselle kannustavasti, viestit hänelle välittämistä tai tilanteesta riippuen esimerkiksi kannustusta. Toiselle antamasi hymy voi olla ainoa hymy pitkään aikaan ja siksi aivan erityisen merkityksellinen.

Me suomalaiset saamme kehuja aivan liian harvoin. Yritä katkaista kierre ja kehu lähimmäistäsi jostakin hänen ominaisuudestaan tai asiasta, jossa hän on onnistunut. Autat näin kohottamaan vastapuolen itsetuntoa ja piristät hänen päiväänsä. Pienet tai hieman suuremmatkin kehut ovat niitä parhaita elämän pieniä iloja, kunhan ne lausutaan vilpittömästi ja täydestä sydämestä!

Kaunis koti ilahduttaa

Kaunis koti on yksi parhaista elämän pienistä iloista. Monet meistä viettävät kotona paljon aikaa, joten kodin visuaaliseen ilmeeseen kannattaa panostaa. Jos rahaa ei ole käytettävissä kovin paljoa, kannattaa panostaa kodin pieniin yksityiskohtiin ja hankkia vaikka jotakin pientä joka kuukausi. Näin muutokset alkavat näkyä pikku hiljaa. Esimerkiksi uudet keittiön matot luovat aivan uudenlaisen ilmeen ja kohottavat kodin visuaalista ilmettä yllättävän paljon. Kun ostat keittiön matot kätevästi netistä, et välttämättä tarvitse edes kovin suurta budjettia mielekkäiden keittiön mattojen ostamiseen!

Nauti luonnosta

Luonnosta nauttiminen on monelle erityisen rakas elämän pieni ilo. Jos elämä tuntuu ankealta, lähde pienelle luontoretkelle ja huomaat piristyväsi hetkessä. Pysähdy hetkeksi nauttimaan luonnon pienistä ihmeistä, kuten muurahaispesän vilinästä tai sorsaperheen vilkkaasta perhe-elämästä ja unohda hetkeksi arkiset kiireesi ja siihen liittyvä stressi.

Herkuttele kotikeittiössä

Kahviloissa herkuttelu on kovin kallista, eikä siihen välttämättä ole varaa kovin usein. Onneksi kuitenkin kotikeittiössäkin voi herkutella – ja sen voi tehdä jopa melko pienellä budjetilla! Nauti vaikkapa kupillinen erityisen hyvää kahvia herkullisen suklaapalan kera ja pysähdy hetkiseksi kahvikupillisen äärelle nauttimaan hiljaisuudesta ja herkullisista makuelämyksistä. Jos pidät leipomisesta, voit loihtia itse upeita herkkuja, mutta ellet ole jauhopeukalo, voit myös hemmotella itseäsi vaikkapa lähikaupan paistopisteen herkuilla.

Nauti rauhallisista aamuista

Rauhalliset aamut ovat suoranaista luksusta. Joskus voikin olla hyvä idea säätää herätyskello soimaan hieman tavallista aikaisemmin, jotta saat nauttia kodin hiljaisuudesta, hyvästä aamukahvista ja aivan erityisestä aamupalasta kaikessa rauhassa ennen kuin muut heräävät. Panosta hyvään aamupalaan ja kauniiseen kattaukseen ja nauti aamupalasi vaikkapa suoraan sängyssä aamiaistarjottimelta. Olet sen ansainnut!