Menu

Jännitystä elämään

Mikä saa ihmisen hakeutumaan jännittäviin tilanteisiin? Valinta monesti on varman ja turvallisen poissulkeminen samanaikaisesti hypäten kohti tuntematonta kauemmas ja kauemmas pois mukavuusalueeltaan. Uskoisin, että on valinta helpon ja vähemmän helpon valinnan ja vaihtoehdon välillä. Väitän, että, mitä kauemmas alkuperäiseltä mukavuusalueelta pääsee, sitä enemmän ihminen omasta elämästään nauttii.

Koukussa adrealiiniin

Väitän näin ainoastaan siksi, että olen viettänyt paljon aikaa useiden ammatti tai elämäntapa extreme urheilijoiden kanssa, joille jännitys ja vapaana virtaava adrealiini kehossa on lähes yhtä tärkeää elämälle kuin hengitysilma ja vesi. Siis todella tärkeää. Toisin sanoen; ilman sitä, ei ole elämää. Ilman sitä elämä ei maistu miltään. Kaikki on vain harmaata.

Jännityksen hakija hakee kontrasteja. kaikkia sateenkaaren värejä! Tai 50 harmaan sävyä, kuinka vain sen ajattelee. Siitä huolimatta se ei kuitenkaan pelkkää ole riskien hakemista tai riskien hallintaa, sillä usein riskit kalkuloidaan hiuksen hienosti. Se mikä kolikon toisella puolen on vapauden tunne ja suunnaton elämisen riemu voi ääriolosuhteissa olla kolikon toiselta puolen elämän loppu sekunnin murto-osassa.

Se jännityksen tunne on koukuttavaa. Kysy vaikka laskuvarjo hyppääjiltä, vapaalaskettelijoilta ja kiipeilijöiltä, jotka päivittäin riskeeraavat henkensä sitä jännitystä hakiessaan saat vastaukseksi “se on se tunne vatsanpohjassa” tai se että “sitä unohtaa kaiken arjen hankaluuden” ja että “se on tavallaan kuin aktiivista meditaatiota”. Olosuhteet pakottavat yksilön tilanteisiin joissa ympäristö ikään kuin nälvii heitä, kunnes he ovat kiivenneet sen vuoren yli ja voittaneet tilanteen.

Meitä ihmisiän on moneksi ja tavat löytää se oma tapa jännitykseen on taatusti vähintään yhtä monta. Extreme urheilu. Jännitys -elokuvat. Pelaaminen. Kaikki samaa tunnetta kohti vain eri henkilöille. Mikä on sinulle se tapa? Mikä saa veren virtaamaan kehossasi? Se kun onnistuessasi olet onnesi kukkuloilla.

Ennen pitkää sinne takaisin päästäksesi tarvitset uuden virikkeen taikka ärsykkeen. Olet koukussa siihen tunteeseen minkä siitä saat.

Onko jännitys ilman riskiä edes jännitystä?

Jos mahdollisuus on voittaa rahaa hyvin pienillä riskeillä, on se ainakin kokeilemisen arvoista. Siis se jännitys. Käy kurkkaamassa Kolikkopelit bonuskoodi ja katso uusimmat tarjoukset! Koska toisaalta, onhan jännitys jännitystä vaikkei aina riskeeraa henkeään sen vuoksi. Pitkässä juoksussa se voi myös olla taloudellisesti kannattavampaa ja helpompaa.

Kysyn usein itseltäni, mikä saa minun adrealiinin virtaamaan kropassa, sydänmen sykkimään lujempaa, niin että pulssi tuntuu kuin sydän olisi kaulassa. Ja sitten vain hakeudun niihin tilanteisiin. Ensin tunne on epämukava, joka nopeasti muuttuu jännittäväksi ja mielekkääksi. Uusi mukavuusalue onkin ennen pitkää suurempi! Ja koko elämä maistuu näin ollen kiihkeämmältä ja raikkaammalta.

Suosittelenkin lämpimästi kaikille suuntaamaan nokka kohti tuntematonta! Heitä turha pelko pois. Sillä seikkailu odottaa aina oman mukavuusalueen ulkopuolella.