Menu

Juhlat tuovat iloa elämään

Moni meistä rakastaa erilaisia juhlakausia. Niiden aikaan voidaan koristella koti kuntoon, mikä kohottaa myös mieltä. Juhlista kannattaakin ottaa kaikki ilo irti. Ne todella tuovat iloa elämään. Kotia voi myös sisustaa uudelleen ennen sen koristelemista juhlakautta varten. Esimerkiksi Kotitapetti myy kauniita tapetteja, joiden avulla kotiin saa luotua mukavaa tunnelmaa. Mitkä sitten ovat suomalaisten suosikkijuhlia ja mitä taas ei vietetä samaan tapaan kuin ehkä joissakin muissa maissa?

Suomessa joulu kuuluu suurimpiin juhliin. Lähes kaikki viettävät joulua ainakin jollakin tasolla. Jos perheessä on lapsia, on tonttujen bongaaminen ja joulupukin odottaminen todella tärkeää. Sen lisäksi myös kuusi koristellaan yhdessä ja joululahjat paketoidaan kauniisti. Joulua vietetään myös silloin, vaikka perheessä ei olisi lapsia. Se kuuluu kaikille. Suomen joulu kuitenkin eroaa monista muista maista siinä, että lahjat avataan jo 24. joulukuuta. Monessa muussa maassa se tapahtuu vasta seuraavana päivänä, eli joulupäivänä.

Pääsiäinen on myös lapsiperheiden keskuudessa yleisesti vietetty juhla. Sen aikana kotiin tuodaan pupuja, tipuja ja rairuohoa. Pääsiäisen aikoihin aletaan elää kevättä ja odottaa kesää saapuvaksi. Silloin myös käydään virpomassa, jotta lapset saavat suklaamunia tai hieman rahaa.

Mitä juhlia Suomessa ei vietetä niin laajalti?
Halloween jakaa suomalaiset kahtia. vaikka kyseessä on monessa maassa suosittu juhla, ei se ole saavuttanut Suomessa sellaista suosiota kuin muualla maailmassa. Toki Suomessakin osataan juhlia halloweenia. Karkki vai kepponen -kierros kuuluu lasten kohokohtaan halloween-iltana. Myös naamiaisasuun pukeutuminen ja lasten halloween-elokuvat viihdyttävät koko karmivan illan ajan. Vaikka halloween ei vielä tähän mennessä ole noussut suureen suosioon, tulevaisuudessa tilanne voi olla täysin toinen.

Suomessa ei myöskään vietetä esimerkiksi kiitospäivää, joka on muutenkin amerikkalainen perinne. Kiitospäivää vietetään niin sadonkorjuun kuin perheen ja ystävien kunniaksi. Vaikka se onkin Yhdysvalloista ja Kanadasta lähtöisin oleva juhla, ovat monet muutkin maat alkaneet viettää kiitospäivää. Suomessa näin ei kuitenkaan ole tapahtunut ja tuskin tulee tapahtumaan tulevaisuudessakaan.