Menu

Herkkuhetkien kuvaaminen on tärkeää

Sosiaalisen median myötä aterioiden ja vaikkapa kakkupalojen kuvaaminen on yleistynyt huomattavasti. Jaamme verkossa erilaisilla alustoilla, kuten Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa, ottamiamme makupalojen kuvia ystävillemme ja seuraajillemme hyvin innokkaasti. Tämä ruoan valokuvaaminen on muuttunut niin tärkeäksi osaksi nautintoa, että jos vahingossa tulee iskeneensä haarukkansa leivokseen ennen valokuvan ottamista, tuntuu iso osa nautinnosta menneen pilalle.

Oli kuvan jakamisen motiivi sitten ruokapaikan mainostaminen, omilla kokkaustaidoilla kehuskelu tai kateuden herättäminen nälkäisissä ystävissä, jotka vielä istuvat bussissa matkalla töistä kotiin, on ruokakuvien jakamisesta tullut kiinteä osa ruokakulttuuria. Jopa juhlaillallisilla saattaa nähdä muutaman vieraan napsivan kuvia annoksistaan.

Tauluja ruokakuvista

Erilaisista ruoka-annoksista, ruoan raaka-aineista tai leivonnaisista voi mainiosti ottaa kuvia myös sosiaalista mediaa kestävämpään käyttöön. Ruokailutilan ja keittiön somisteeksi sopivat mainiosti herkkuhetkistä napatut kuvat, mutta ennen teettämistä ja kehystämistä kuvat kannattaa valita huolellisesti ja käsitellä kuvankäsittelyohjelmalla pikkuvikojen poistamiseksi. Esimerkiksi rajaukseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä liian löyhä rajaus vesittää helposti kuvan tunnelman, kun taas intensiteetiltään vahva, tiukka lähikuva on usein kiinnostava ja visuaalisesti miellyttävä.

Valitse suurennoksiin vain laadukkaita kuvia, joiden pikselimäärä riittää suurentamiseen ilman, että kuva muuttuu rakeiseksi. Jos olet ensimmäistä kertaa teettämässä kuvistasi tauluja, kannattaa tiedustella valokuvausliikkeeltä, miten suureen suurennokseen omien kuvien resoluutio riittää. Myös vaikkapa kymppikuvista saat mielenkiintoisia tauluja esimerkiksi käyttämällä useamman kuvan kehyksiä tai suuria kehyksiä ja paspartuureja. BGA:lta löydät huikeita määriä kehyksiä ja voit valita juuri oman kotisi tai toimitilasi tunnelmaan ja tyyliin sopivat kehykset.

Jos käytät tauluina jonkun toisen ottamia kuvia, muista aina kysyä lupa kuvan käyttämiseen. Erityisen tärkeää tämä on julkisissa ja puolijulkisissa yritystiloissa.

Valokuvien monipuolinen käyttö

Juhlahetkistä otetaan paljon kuvia ja yhä tärkeämmäksi on tullut kuvata myös tarjottavat sekä juhlapöytä. Näitäkin kuvia voisi käyttää huomattavasti monipuolisemmin kuin vain jakamalla kuvan internetissä tai säilömällä tiedostokansioihin. Syntymäpäiväkakusta kynttilöineen saa oivan onnittelukortin, samoin lautasellisesta kauniita leivoksia tai pikkuleipiä. Koko tärkeän tilaisuuden juhlapöytä kukkineen ja kynttilöineen saattaisi hyvinkin ilahduttaa jälkilahjana päivänsankaria tai nuortaparia, jos sen vain suurennuttaa ja kehystää tyylikkäästi tai teetättää siitä canvas-taulun.

Jouluherkkujen kuvista saa tietysti mainioita joulukortteja ja myös rapukekkereiden laminoitu tabletti juhlaliinalla voi hyvin olla kaunis kuva edellisvuoden rapusaaliista. Kaiva parhaat kuvat herkkuhetkistäsi esiin bittiavaruudesta ja keksi lisää erilaisia tapoja ilahduttaa niillä itseäsi ja läheisiäsi.