Menu

Meditaatio ja mukavat urheiluvaatteet edistävät mielenterveyttä

Kun arjen kiireet ja vastuut painavat jatkuvasti päälle, eivätkä viikonloput ja lomat tunnu helpottavan tätä jatkuvan stressin tilaa, on aika pysähtyä paikoilleen ja kysyä, mitä voisimme tehdä tämän tilanteen parantamiseksi.

Meditaatio tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointia

On olemassa lukuisia eri tapoja rentoutua. Yhdelle se on treenaamista, toiselle se on meditointia. Meditaatiossa tärkeintä on löytää juuri itselleen sopiva tapa, jonka avulla ajatusten tyhjentäminen onnistuvat. Meditointihetkeen kannattaa valmistautua etsimällä mahdollisimman rauhallinen paikka, jossa ulkoisia häiriöitä ei synny.

Lisäksi on tärkeää, että valmistaudut meditointihetkeen mahdollisimman mukavissa vaatteissa. Vaikka meditaatio ei sinällään ole urheilua, mukavat joogahousut sekä pehmeistä ja joustavista materiaaleista valmistetut alusvaatteet sopivat loistavasti myös meditointiin.

Voit tilata meditaatioon sopivat ja mukavat vaatteet suoraan osoitteesta aimn.fi nopealla toimituksella. Vaikka meditaatiossa olennaisinta on keskittyä mieleen, on tärkeää, että tunnet olosi meditaation aikana mahdollisimman mukavaksi. Tästä syystä juuri Aimn-verkkokaupan laadukkaista ja ihanan pehmeistä materiaaleista valmistetut trikoot, alusvaatteet, yläosat ja hupparit tekevät olostasi entistä rennomman ja mukavamman myös meditaation aikana.

Meditaatio on erittäin vanha, itämaisista filosofioista länsimaihin levinnyt harjoitus, jonka pääasiallisena tehtävänä on tyhjentää mieli kaikista ajatuksista. Mielen tyhjentäminen on keino rauhoittaa mieltä ja hiljentyä hetkeen. Monet itämaiset filosofiat ovatkin pyrkineet opettamaan meille meditaation kautta, että ahdistuneisuutta ja jopa masennusta on mahdollista lievittää pelkästään keskittymällä hetkeen.

Stressi: Uusi yhteiskunnan vitsaus

Vaikka stressiä ei kirjaimellisesti luokitella sairaudeksi, stressistä on tullut yksi nyky-yhteiskunnan pahimmista vitsauksista. Juuri se, että olemme niin tottuneet elämän jatkuvassa stressin tilassa, on tehnyt siitä vakavan riskin sekä henkisen että fyysisen terveyden kannalta.

Monet meistä eivät yksinkertaisesti tee asialle mitään, koska sehän on ihan normaalia juosta päivät pitkät paikasta toiseen ja valvoa yöt pohtien seuraavan päivän tuomia haasteita, eikö? Vaikka monet meistä jaksavat ponnistella tässä oravanpyörässä pitkään, totuus on se, että raja tulee vastaan meistä jokaisella.

Tästä syystä on tärkeää muistaa pysähtyä myös hetkeen ja tyhjentää mieli arjen pyörteistä. Meditaatio ei maksa mitään, eikä vaadi sinulta mitään muuta kuin hiljaisen paikan, joten voit kokeilla meditaatiota rohkeasti vaikkapa ruokatauolla tai kotona illalla ennen nukkumaanmenoa.