Menu

Tutkimus todistaa – eläimet todella parantavat elämänlaatua

Eläimet tuovat iloa – tämän tietää varmasti ihan jokainen lemmikin omistaja. Nyt se on kuitenkin virallista ja todistettu tieteellisesti; eläimiä omistavat ihmiset toden totta ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin lemmikittömät. Tämä korrelaatio tuskin on sattumaa, mikäli lemmikinomistajia on uskominen. Jos elämänlaadun parantaminen kuitenkin tosiaan on niin helppoa kuin väitetään, eikö meistä aivan jokaisen kannattaisi hankkia itselleen kotiin pieniä (tai vähän isompia) karvaisia (tai vähemmän karvaisia) perheenjäseniä elämänlaadun piristämiseksi?

Elämänilo tunnetusti syntyy pienistä asioista, ja lemmikki on malliesimerkki tällaisesta asiasta. Samalla lemmikki on kuitenkin myös jotakin todella suurta – sen lisäksi, että se tuo omistajalleen hurjasti iloa, on siitä myös suuri vastuu, ja aikanaan se tulee tuomaan mukanaan suuren surun, sillä suurin osa eläimistä elää huomattavasti lyhyempään kuin ihmisomistajansa. Tällöinkin voi toki tuudittautua siihen seikkaan, että eläimen elämästä omalta osaltaan yrittää tehdä mahdollisimman hyvää. Kyllä vain, eläimen omistaminen on kuin symbioosi, jossa molemmat osapuolet voittavat. Lemmikki tuottaa sinulle päivittäin iloa olemassaolollaan, kun taas sinä voit osoittaa sille rakkautta konkreettisilla teoilla. Esimerkiksi Zoo.fi -verkkokaupan kaltaiset sivustot tarjoavat tähän kiistattoman helpon tavan. Zoo.fi tarjoaa lemmikkisi hoitoon niin laadukkaat ruoat kuin virikkeetkin – näillä eväillä lemmikkisi pysyy terveenä ja nuorekkaana! Parempaa lahjaa omalle lemmikille saa siis etsiä.

Lemmikistä on myös suuri vastuu

Vaikka lemmikin hankkiminen saattaisikin houkutella kovasti juuri nyt eikä tulevaisuudessa, kannattaa näin suurta hankintaa aina pohtia huolella. Lemmikin lajista riippuen se tulee asumaan kanssasi parista vuodesta jopa yli 20 ikävuoteen – joissakin tapauksissa jopa yli 50 vuoden kypsään ikään asti. Ennen impulsiivista eläimen hankintaa on siis hyvä pohtia, oletko taatusti valmis lemmikkieläimen hankintaan ja kaikkeen siihen, mitä se tuo tullessaan. Sinun pitää sitoutua koko lemmikin elinajaksi pitämään siitä hyvää huolta laadukkailla tuotteilla – pystytkö tekemään tämän lupauksen heti, vai olisiko hyvä vielä odottaa vakaampia aikoja?

Toki kuluja on mahdollista karsia ilman, että joudut tekemään lemmikkisi hyvinvoinnin kannalta minkäänlaisia kompromisseja. Esimerkiksi Zoo.fi -verkkokaupasta tarvikkeita hankkiessasi säästät tuotteiden hinnasta jopa yli 50 prosenttia. Tämä on aivan hurja säästö kokonaiskuvassa. Kannattaa siis tehdä kotiläksyt hyvin ja ottaa selvää hinnoista – voi sittenkin hyvin olla, että sinulla on varaa oman lemmikin laadukkaaseen ylläpitoon. Kyllä vaan, se saattaakin olla edullisempaa kuin uskotkaan!