Menu

Syksy on hemmottelun aikaa

Syksyn hämärtyessä on aika käpertyä kotisohvalle ja sallia itselleen pieniä hemmotteluhetkiä

Pimeys ja loppuvuoden kiireiset kuukaudet tuovat mukanaan stressiä ja väsymystä, mutta pienillä teoilla saat arkeesi mukaan rentouttavia hetkiä. Itseäsi aina välillä hemmottelemalla pysyt virkeänä ja motivoituneena, ja voit yksinkertaisesti nauttia hiljaisista koti-illoista hygge-hengessä.

Hemmottelua kotisohvalla

Hemotteluhetkiä varten sinun ei aina tarvitse lähteä kylpylään tai matkalle. Joskus riittää oleilu mukavalla kotisohvallasi, kuppi jotakin lämmintä kuten teetä tai kaakaota, sekä pienet herkut kuten laadukkaat suklaat. Läppärisi ääressä voit katsoa jotakin syksyn puhutuimmista sarjoista, tai vaikka shoppailla netissä. Miltä kuulostaisi ekstrahemmottelu uusien hyvin istuvien farkkujen muodossa? Toimivat ja käytännölliset asut helpottavat arkea ja siten vähentävät stressiä – kun taas ikävän tuntuisissa vaatteissa kaikki tuntuu entistä hankalammalta. Mukavissa vaatteissa tuotteliaisuuskin kasvaa ja siten shoppailu tuntuu hyödylliseltä. Itseensä panostaminen on parhaimmanlaista hemmottelua. Aloita hemmottelu osoitteessa www.zizzi.fi.

Panosta pieniin erikoistuotteisiin

Saadaksesi luksuksen tuntua arkeesi, panosta pieniin ja kauniisiin asioihin, kuten laadukkaisiin ja pehmeisiin vaatteisiin ja maistuviin herkkuihin. Osta vaikkapa muutama kaunis konvehtipala erikoiskonditoriasta tai herkkuliikkeestä ja nauti ne raskaan päivän päätteeksi. Muista myös pienissä lahjaputiikeissa, että lahjoja kannattaa ostaa myös itsellensä. Kaunis keksilaatikko tai pullo hyvää viiniä on oiva lahja ystävälle, mutta myös itsensä hemmotteluun. Pieni arjen luksus on helppo tapa piristää päivää.

Jaa hemmotteluhetket läheistesi kanssa

Hemmotteluhetkesi voivat olla täysin omaa aikaasi, mutta joskus ne voi olla mukava jakaa läheisten kanssa. Kokeile vaikkapa herkkuiltaa ystävien kesken, johon yhdistätte kotimanikyyrit ja pientä nettishoppailua. Herkuttelun lomassa on mukava selailla kauden uusimmat tyylit ja jutella niistä rauhassa. Mitä mieltä olette kauden väreistä ja leikkauksista? Etsikää myös esimerkiksi toisillenne sopivia asuyhdistelmiä, joita itse ette tulisi ajatelleeksi tilata. Luottakaa toistenne tyylitajuun ja ottakaa riski! Kokeilusta seuraa taatusti ikimuistoisia hetkiä, tavalla tai toisella.

Kotoilun trendi

Viime vuosina Suomeenkin on saapunut tanskalainen hygge ja ruotsalainen mys. Näissä kotoiluksi kääntyvissä trendeissä on kyse kotona olemisesta ja siihen panostamisesta. Sytytä kynttilöitä, leivo jotakin hyvää, pistä villasukat jalkaan ja yksinkertaisesti nauti! Näissä trendeissä on kyse mukavuudesta ja nautinnosta, rentoutumisesta ja akkujen lataamisesta. Vaativa arki saa meidät tarvitsemaan hiljaisia ja kotoisia iltoja mukavassa ja pehmeässä oloasussa. Nykyään muodissa onkin monenlaisia collegevaatteita ja sekä arkeen että kotoiluun sopivia rentoja asuyhdistelmiä. Useamman hengen kanssa koti-iltaan voi liittää esimerkiksi rauhallista lautapelien pelaamista tai elokuvan katselua – asiaankuuluvia herkkuja unohtamatta! Hyggen ytimessä on nauttiminen kaikilla aisteilla, makuasiti mukaan lukien. Hemmottele makunystyröitäsi usein ja vaihtelevasti, mausteisista teesekoituksista sinulle uudenlaisiin leivoksiin tai erikoisiin makuyhdistelmiin suklaista.

Arjen luksusta

Katso ympärillesi kotonasi ja mieti, kuinka saisit tilasta viihtyisämmän. Tuottaako jokin osa kodistasi sinulle stressiä? Minkälaiset asiat koet rentouttaviksi? Pienillä muutoksilla saat aikaa suuria eroja arjessasi. Kaunis koti tuottaa iloa ja siellä on mukava rentoutua ja pitää ihania hygge-iltoja yksin tai seurassa. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että koet pieniä hemmotteluhetkiä pitkin viikkoa, oli se sitten herkuttelun tai shoppailun merkeissä. Paras hemmottelu tekee arjesta entistä antoisampaa ja tuottaa hyvää oloa pitkäksi aikaa.