Menu

Terveysvaikutteisia herkkuja – onko niitä?

Monet miettivät päänsä puhki, mitä hyvää tarjottavaa juhliin tai ystäväporukan illanviettoon voisi valmistaa. Nykyään pelkän suklaakakun ja leivonnaisten ostaminen ei onnistu, sillä niin monet noudattavat terveellistä ruokavaliota. Terveellisiäkin herkkuja on olemassa, mutta niiden valmistamisessa joutuu käyttämään hieman mielikuvitusta ja yhdistelemään mitä erikoisempia aineksia. Vaivannäkösi kuitenkin palkitaan, sillä leivonnaisista tulee taatusti todella maukkaita.

Hyödynnä hedelmiä ja marjoja
Helpoin tapa valmistaa terveysvaikutteisia herkkuja, on käyttää niissä runsaasti hedelmiä ja marjoja. Hedelmistä ja marjoista löytyy paljon tärkeitä vitamiineja, joten niiden terveysvaikutukset ovat korvaamattomia. Pääsääntö onkin, että vihanneksia, hedelmiä ja marjoja tulisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä. Herkuissa tämä määrä tulee täytettyä kuin huomaamatta. Pistä siis mielikuvituksesi liikkelle ja mieti, millaisia herkkuja saisit valmistettua hedelmistä. Hedelmäsalaatti ei ole suinkaan ainut vaihtoehto.

Terveysvaikutteiset herkut valmistuvat todella nopeasti. Suolaisen nälkään sopii kirpeä puolukkapiirakka, kun taas makean nälkään taas sopivat ihanat mansikat ja vadelmat vaikkapa kakun päällä. Kaikki riippuu siitä, millaisia herkkuja haluat. Valitse vain pääraaka-aine makusi mukaan ja pian veden kielelle tuova herkullinen annos on valmis. Tänä päivänä ainoastaan mielikuvitus on rajana, sillä leivonnaisetkin voi valmistaa ilman, että niissä on käytetty rutkasti sokeria ja muita epäterveellisiä ainesosia.

Full frame of round sweets made of bright pink candy covered in sugar and looking tempting

Makeuttaa voi muutenkin kuin sokerilla
Sokeri on monille meistä pahe. Se lihottaa ja altistaa muun muassa sokeritaudille. Sen vuoksi leivonnassa kannattaa käyttää muita makeuttamisaineita. Tavallisen sokerin sijaan kannattaa kokeilla esimerkiksi kookospalmusokeria, agave- tai vaahterasiirappia tai hunajaa. Ne kaikki toimivat aivan yhtä hyvin kuin sokeri, mutta ovat huomattavasti terveellisempiä vaihtoehtoja. Jos olet valmistamassa juhlia, muista myös antaa aikaa itsellesi kaunistautumalla juhlavaksi. Ehkäpä sinun on aika ostaa myös uudet upeat juhlavaatteet? Itse tykkään tehdä ostoksia verkossa. www.zizzi.fi on nettikauppa, josta löydät tyylikkäät plus size -vaatteet, joten jokaisen kannattaa käydä vilkaisemassa kyseisen kaupan monipuolista valikoimaa. Tätä kauppaa on todella helppo suositella, sillä olen itse ollut siihen hyvin tyytyväinen.

Vältä turhaa sokeria
Terveysvaikutteisten herkkujen valmistamisessa on siis tärkeää välttää täysin turhaa sokerin käyttöä. Sokeri on ainesosista se kaikista pahin. Sokeri lihottaa ja saa myös kasvojen ihon näyttämään vanhemmalta. Oletko koskaan kuullut sokerinaamasta? Siitä puhutaan silloin, kun voidaan selvästi havaita, että henkilön ruokavaliossa on liikaa sokeria. Tämä aiheuttaa eräänlaiset tummentumat silmien alle. Terveysvaikutteisissa herkuissa voi sokerin sijaan käyttää muita makeutusaineita. Toki myös esimerkiksi marjoissa ja hedelmissä on jo itsessään niin paljon makua, ettei niihin edes kaipaa minkäänlaista makeutusta. Perussääntönä voidaan pitää, että ruoan tulisi olla mahdollisimman käsittelemätöntä, eikä siinä saisi olla lisäaineita. Tällainen ruoka on terveellistä ja sen lisäksi se ravitsee kehoa paremmin. Terveellinen ruoka itse asiassa pitää kylläisenä paremmin kuin vaikkapa pikaruokalan tuotteet. Kannattaa siis katsoa, mitä suuhunsa laittaa. Sillä todellakin on merkitystä.